Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı
Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.
Yangın Bapsı kırmızıırken uyanıklık etmeniz gereken en önemli ayrıntı GOXU markası şeşnda bizim yöreımızdan üretilen baplar kadar kaliteli ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.
Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla bile oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu gidiş güç kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.
Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin güdük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina bâtıni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, katıksız kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, henüz yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak dâhilin tıklayın.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri kupkuru kesilme kayranı 150 metrekare’den fazla ve birden çokça misilı olan umumi binalarda, gömlek adeti 4’ten çokça olan tüm yapılaşmalarda yangın merdiveni strüktürlması ıztırari kılınmıştır.
Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.
Yangın bapsı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapısı müstacel çıkış bağırsakin kullanılacaksa o dem gerekli koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da yangın kapısı en az 1.
Bir konstrüksiyonda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve özge müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir bünyedadır.